ΕΛΛΑΔΑ

«Η συμπεριφορά ενός σκύλου αποτελεί ευθύνη του ιδιοκτήτη»

«Η συμπεριφορά ενός σκύλου αποτελεί ευθύνη του ιδιοκτήτη»

Το περιστατικό της Κοζάνης και η απώλεια μιας αθώας ψυχούλας έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη. Παράλληλα, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιοι επιλέγουν να μεγαλώσουν τα σκυλιά τους και δη μεγάλες, άρα πιο δυνατές και κατά πολλούς πιο «επικίνδυνες» φυλές σκύλων, καθώς επίσης και για το ποιος ευθύνεται κάθε φορά που ένας άνθρωπος πέφτει θύμα ενός τετράποδου, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Γιατί δυστυχήματα παρατηρούνται πολυ΄συχνά και εκτός συνόρων και μάλιστα με δράστες σκυλιά φαινομενικά πολύ πιο ακίνδυνα από τα ροτβάιλερ, όπως για παράδειγμα είναι τα ακίτα.

Το CNN Greece ζήτησε τη γνώμη ενός ειδικού στο θέμα. Ο Στέφανος Μυλωνάς δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως εκπαιδευτής σκύλων από το 1995 και γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς συμπεριφέρονται όχι μόνο τα ροτβάιλερ, αλλά σχεδόν όλων των ειδών οι φυλές σκύλων που μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

Κι όχι μόνο κατά την εκπαίδευσή του, αλλά και σε άλλες στιγμές, καθώς στο πάρκο σκύλων του οποίου είναι συνιδιοκτήτης με τον συνεταίρο του, Ανδρέα Σινιγάλια (puppiespark.gr) έχει τη δυνατότητα να παρατηρεί πως αντιδρούν τα ζώα την ώρα που κοινωνικοποιούνται.

Η άποψή του είναι μάλλον ξεκάθαρη. Το πώς αντιδρά και συμπεριφέρεται ένα σκυλί εξαρτάται κατ΄αποκλειστικότητα από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του και από τον τρόπο με τον οποίο το μεγαλώνει και από τα ερεθίσματα τα οποία του προσφέρει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ