ΕΛΛΑΔΑ

Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες και η προθεσμία υποβολής των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους θα διαρκέσει 45 ημέρες, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παππάς είπε πως η δημόσια διαβούλευση βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε αν χρειαστεί, να συμπεριληφθούν σε ορισμένες νομοθετικές διατάξεις.

Στη συνέχεια, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, στις 9-10 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλων, η οποία έχει διαρκέσει 45 ημέρες, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, σύμφωνα με όλες τις πρόνοιες του νόμου.

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως στο νέο περιβάλλον θα είναι όλες άδειες πανελλαδικές και πως η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι και το νέο τηλεοπτικό τοπίο, μια καινούρια μέρα για την ελληνική τηλεόραση.

Ο διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, ενώ ο κ. Παππάς είπε σχετικά με την Digea, πως η πρόσβαση ακριτικών περιοχών στο σήμα, είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.

Σχετικά με την τιμή εκκίνησης της δημοπράτησης, ο κ. Παππάς είπε:

«Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκατομμύρια. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο».

Τέλος, απαντώντας στην κριτική σχετικά με το μέλλον των εργαζόμενων στα κανάλια, ο κ. Παππάς είπε πως όσοι ανησυχούν θα πρέπει να δουν πως πρώτη φορά προβλέπεται αριθμός και κριτήρια, ενώ ορίζεται πως πρέπει να είναι βιώσιμα τα τηλεοπτικά σχήματα, ώστε να ανταποκρίνονται και στις θέσεις εργασίας.

«Αυτοί που ήθελαν την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο, δε γίνεται. Ή η πίτα θα είναι αφάγωτη, ή ο σκύλος χορτάτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ