ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Κατρούγκαλος: Όσοι έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν

Γ. Κατρούγκαλος: Όσοι έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να  πληρώσουν
EUROKINISSI

«Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του ασφαλιστικού από την ελληνική Βουλή.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σε εκπομπή του ANT1, σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου και τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, είπε ότι θα έτρεμε η γη έξω από την Βουλή αν το νομοσχέδιο ήταν «νόμος λαιμητόμος».

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι, «εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως «αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν» κι ότι «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

Σχετικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι» είπε ο Υπουργός Εργασίας σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι, «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά».

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως η κατάργηση του ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε με τις ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επιπλέον, σχετικά με την διαφορά των τρεχουσών συντάξεων με τις μελλοντικές, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι, «κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης», τόνισε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ