ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε η σορός 60χρονου ομογενή σε κανάλι του Μόρνου - Είχε πέσει θύμα απαγωγής

Βρέθηκε η σορός 60χρονου ομογενή σε κανάλι του Μόρνου - Είχε πέσει θύμα απαγωγής

Η σορός ενός 60χρονου που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 16 Απριλίου από την περιοχή του Ασπροπύργου βρέθηκε χθες σε κανάλι του Μόρνου στη Βοιωτία.

Το θύμα ήταν δεμένο χειροπόδαρα και στην πλάτη του οι δράστες είχαν δέσει ένα σακίδιο γεμάτο πέτρες, προφανώς για κρατάει το πτώμα στην κοίτη του καναλιού.

Την απαγωγή του 60χρονου, ομογενή από το Καζακστάν, έκανε γνωστή η σύζυγός τους στις αστυνομικές αρχές στις 17 Απριλίου. Η σύζυγος του θύματος ανέφερε στις αρχές ότι δέχτηκε τηλεφώνημα το βράδυ της 16ης Απριλίου από το σύζυγό της, ο οποίος της γνωστοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η γυναίκα συνομίλησε με έναν εκ των δραστών, ο οποίος απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Σύμφωνα με την ίδια, οι απαγωγείς ζήτησαν αρχικά περίπου 300.000 ευρώ, αλλά έπειτα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Η γυναίκα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, αφού συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό και καθοδηγούμενη από τους δράστες τηλεφωνικώς, μετέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 17-4-2016 στα διόδια της Ελευσίνας.

Στο σημείο εμφανίσθηκαν δύο άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα πρόσωπα τους και κρατώντας καλάσνικοφ, οι οποίοι παρέλαβαν τα λύτρα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών ή του απαχθέντα με την οικογένειά του.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 60χρονου θα διαπιστωθούν από την νεκροτομή που γίνεται σήμερα, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το θύμα είχε και πρόβλημα καρδιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ όπως έγινε γνωστό, το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ