ΕΛΛΑΔΑ

Με απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απειλούν οι εκπαιδευτικοί

Με απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απειλούν οι εκπαιδευτικοί
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με κήρυξη απεργίας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων απειλούν οι αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κενά στην Εκπαίδευση και ενόψει των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Όπως καταγγέλλουν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και οι δάσκαλοι, οι αλλαγές αυτές οδηγούν στην περικοπή χιλιάδων θέσεων αναπληρωτών.

Το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ζητά την πραγματοποίηση απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τονίζοντας πως “η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή”.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (στις 12:30 μ.μ.) και τρίωρη στάση εργασίας, με αιχμή την κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) για να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σχολιάζοντας τις σχετικές εξαγγελίες, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Ant1, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν κενά τον Μάιο, αφού καλύφθηκαν κατά το δυνατόν.

“Τον Μάιο διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να μην υπάρξουν κενά. Συνεπώς δεν βλέπω κάποια λογική σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα (της απεργίας διαρκείας)”, είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε “αδιανόητο να δημιουργείται ένα κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων με τέτοιου είδους εξαγγελίες” .

“Θα υπάρχει αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης με ένα βασικό στόχο. Το στόχο των διορισμών, διότι χωρίς διορισμούς μέσα από το σύστημα της συνεχούς ανανέωσης των αναπληρωτών αυτό το οποίο δημιουργείται είναι μια κατάσταση πολύ επισφαλής και μεταβατική και ως προς τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων και ως προς το πρωτεύον που είναι η ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης”, κατέληξε ο κ. Φίλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ