ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ΕΣΥ, ΕΚΑΒ

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ΕΣΥ, ΕΚΑΒ
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 12 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 08:00 έως τις 12:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Η ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέσωσε προσανατολίζεται να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πεντάμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ