ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρές συστάσεις στον οδηγό από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ για το περιστατικό με την τυφλή επιβάτιδα

Αυστηρές συστάσεις στον οδηγό από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ για το περιστατικό με την τυφλή επιβάτιδα
CNN Greece

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό όπου οδηγός λεωφορείου αντέδρασε στην επιβίβαση τυφλής επιβάτιδας με σκύλο οδηγό, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το ότι δεν φορούσε φίμωτρο.

«Τραυματίζει την ευαισθησία κάθε ανθρώπου και συνολικά της κοινωνίας» το περιστατικό, κατά το οποίο οδηγός λεωφορείου απαγόρευσε σε τυφλή επιβάτιδα να μετακινηθεί μαζί με το σκύλο-οδηγό τυφλών που τη συνόδευε, τονίζει ο Τάσος Ταστάνης διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την καθολική προσβασιμότητα του συνόλου των πολιτών στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία.

Ο Οργανισμός, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους φορείς τους, «ώστε να σχεδιαστεί, να δημιουργηθεί και να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα δράσεων που θα αίρει όλα αυτά τα εμπόδια και θα κάνει ανθρώπινες, φιλικές και προσβάσιμες τις αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με αναπηρία».

Τέλος, αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή έγιναν αυστηρές συστάσεις στον οδηγό που υπήρξε πρωταγωνιστής αυτού του περιστατικού.

Διαβάστε επίσης:

Η προέδρος της σχολής σκύλων-οδηγών που κατέβασαν από το λεωφορείο μιλάει στο CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ