ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκρουση πλοίου στη γέφυρα του Ευρίπου στη Χαλκίδα

Πρόσκρουση πλοίου στη γέφυρα του Ευρίπου στη Χαλκίδα
FACEBOOK

Πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα του Ευρίπου στη Χαλκίδα αργά χθες το βράδυ και το βίντεο της πρόσκρουσης κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό συνέβη όταν η παλαιά γέφυρα του Ευρίπου άνοιξε στις 00:30 προκειμένου να περάσουν τα πλοία. Το τελευταίο από αυτά το Φ/Γ ''ΜΑΔΑΡΕΣ'' με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο έπεσε πάνω στο στηθαίο στο τσιμέντο παίρνοντας επικίνδυνη κλίση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας της πρωραίας μάσκας του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, πλην υλικών ζημιών επί της Βοιωτικής πλευράς και ειδικότερα επί των σημείων της πρόσκρουσης.

Μετά την πρόσκρουση, το πλοίο συνέχισε την πορεία του προς το βόρειο λιμένα Χαλκίδας, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος Πλοίαρχος και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ