ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία που παρίστανε τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ εξάρθρωσε η Αστυνομία

Συμμορία που παρίστανε τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ εξάρθρωσε η Αστυνομία
Φωτογραφία αρχείου από αρτοποιείο της Λάρισας, στις 20 Οκτωβρίου 2014. Αυτές τις μέρες η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα απατεώνων, οι οποίοι τηλεφωνούσαν σε φούρνους και μικρά ζαχαροπλαστεία, παριστάνοντας τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Εναν ολόκληρο χρόνο η συμμορία ειχε στήσει ενα πολυ καλά οργανωμένο κόλπο με μικρό ρίσκο και πολλά κέρδη· και όλα αυτά κάνοντας μόνο ενα τηλεφώνημα.

Οι απατεώνες τηλεφωνούσαν σε καταστήματα –κύριως φούρνους και μικρά ζαχαροπλαστεία– και αφού έλεγαν ενα φανταστικό όνομα ισχυρίζονταν οτι ειναι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ και πως την επομένη θα πήγαιναν για έλεγχο.

Μαλιστα, ελεγαν στον ιδιοκτήτη οτι θα μπορούσαν με το «αζημίωτο» να σταματήσουν τον έλεγχο και το κλιμάκιο να μην πάει καν απο το κατάστημα.

Μετα έδιναν εναν αριθμό λογαριασμού σε τράπεζα για να κατατεθεί το ποσό και όλοι ηταν τακτοποιημένοι. Ο ιδιοκτήτης πίστευε οτι ο ΕΦΕΤ δεν θα πήγαινε για έλεγχο και οι απατεώνες γέμιζαν τους λογαριασμούς τους.

Οι αστυνομικοι υπολογίζουν οτι τα θύματα ξεπερνούν τα 100 σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετα απο έρευνα, εντόπισαν πρώτα απο πού πραγματοποιούνταν τα τηλεφωνήματα, διαπιστώνοντας ότι η έδρα του αρχηγού της συμμορίας βρισκόταν στην Κρήτη.

Αμέσως μετα, έκαναν διασταύρωση σε ποιους ανήκουν τα τηλέφωνα και αν εχουν τα πρόσωπα αυτά τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τελικα, συνελήφθησαν 6 άτομα τα περισσότερα στην Κρήτη, τα οποία και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ