ΕΛΛΑΔΑ

Οι δανειστές επιμένουν στην εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα

Οι δανειστές επιμένουν στην εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα
EUROKINISSI

Με εικοσασέλιδο υπόμνημα προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , οι δανειστές ζητούν την επιβολή των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων, ζητώντας παράλληλα από το κράτος να σταματήσει την καταβολή σύνταξης αναπηρίας ή σύνταξη λόγω θανάτου στα μέλη της οικογένειάς του.

Μάλιστα οι δανειστές θέτουν την συγκεκριμένη προϋπόθεση, δηλαδή της εδραίωσης της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την καταβολής της δόσης των 7,5 δις ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου 31 που προβλέπει την καταβολή σύνταξης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος η οποία ισούται με περίπου το διπλάσιο της εθνικής σύνταξης για ασφάλιση 20 ετών, δηλαδή 768 ευρώ.

Οι δανειστές υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταργηθεί το συγκεκριμένο άρθρο με το σκεπτικό ότι η κοινωνική ασφάλιση του κράτους δεν θα πρέπει να επιβαρύνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος κι ότι αυτά θα πρέπει να καλύπτονται από ιδιωτικά συμβόλαια.

Το άρθρο 31 περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για την χορήγηση σύνταξης αναπηρίας και σύνταξης λόγω θανάτου, όταν οφείλονται σε εργατικό ατύχημα

Οι δανειστές ζητούν επιτακτικά την εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα και μάλιστα προτείνουν να εφαρμοστεί το μοντέλο που ισχύει σε χώρες του εξωτερικού όπως η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ