ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες καταθέσεις για το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Κρίσιμες καταθέσεις για το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Η έρευνα της Τροχαίας Ελληνικού για το  δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής τραγουδιστής, Παντελής Παντελίδης, πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Παρόλα αυτά, στο κρίσιμο ερώτημα για το ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του οδηγού, θεωρούν ήδη δεδομένο ότι το μοιραίο τζιπ οδηγούσε ο καλλιτέχνης. Αυτό προκύπτει τόσο από τις περίπου 15 καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες, τα όσα έχουν πει η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, από υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, πυροσβέστες που έφθασαν επί τόπου, αλλά και τα δεδομένα από εξετάσεις DNA εντός του οχήματος.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι όλα όσα ακούγονται περί ανατρεπτικών στοιχείων και σεναρίων ότι δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής, απέχουν από την πραγματικότητα.

“H Τροχαία ερευνά τα τροχαία ατυχήματα με βάση συγκεκριμένα προαπαιτούμενα και όχι με βάση διάφορα σενάρια. Δεν μπορεί, π.χ., η Τροχαία να ασχολείται με το πώς και γιατί ένας οδηγός είχε κάνει χρήση αλκοόλ και να ζητεί μαρτυρίες θαμώνων μπαρ, λεσχών κ.τ.λ. Είναι κάτι που δεν έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης”, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, όπως δημοσιεύει το Βήμα.

Η πλευρά της οικογένειας, πάντως, επιχειρεί να αμφισβητήσει ότι ο Παντελίδης ήταν ο οδηγός και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει να καταθέσουν 4 μάρτυρες που ήταν μαζί του στο διαμέρισμα-λέσχη του Ελληνικού όπου έπαιζαν χαρτιά λίγη ώρα πριν από το ατύχημα και οι οποίοι θα υποστηρίξουν ότι ο τραγουδιστής ζήτησε «λόγω της ζάλης που αισθανόταν από τη χρήση αλκοόλ να χρησιμοποιήσουν ταξί για την επιστροφή τους ή να οδηγήσει το αυτοκίνητό του μία από τις δύο φίλες του».

Επιπλέον η πλευρά του καλλιτέχνη αποδίδει πλημμελή έρευνα στην Τροχαία επειδή τελικώς δεν είχε λάβει δείγματα αίματος - για πιθανή χρήση αλκοόλ - από τις δύο συνοδούς του Παντελή Παντελίδη. Ωστόσο αστυνομικοί ανέφεραν ότι και σε άλλες περιπτώσεις με «προφανή δεδομένα» δεν υπάρχει λήψη δειγμάτων αίματος από επιβάτες που δεν σχετίζονται με τα αίτια του ατυχήματος.

Ακόμη από την πλευρά του τραγουδιστή διατυπώνεται η άποψη ότι «η διάτρηση του οχήματος από τα παλιά κιγκλιδώματα της πεζογέφυρας, το σημείο όπου δέχθηκε τα μοιραία τραύματα ο τραγουδιστής (θα υπάρξει σχετική γνωμάτευση πραγματογνώμονα - ιατροδικαστή), ο τρόπος ευχερούς, άμεσου απεγκλωβισμού μιας από τις κοπέλες από την πόρτα του οδηγού και άλλες ενδείξεις δείχνουν ότι ο Παντελίδης ήταν συνοδηγός», καθώς και ότι «αυτό δεν το αναφέρουν οι δύο φίλες για να αποσείσουν τις ευθύνες τους». Όσον αφορά το αίμα του Παντελή Παντελίδη υποστηρίζουν ότι «αφέθηκε στη θέση του οδηγού όταν προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν και να τον ανασύρουν από την πόρτα του οδηγού». Την εκδοχή αυτή απορρίπτουν αξιωματικοί που γνωρίζουν δεδομένα της υπόθεσης αλλά και οι εκπρόσωποι των δύο γυναικών που τραυματίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ