ΕΛΛΑΔΑ

Tι προβλέπει η ελληνορωσική συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Tι προβλέπει η ελληνορωσική συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπέγραψαν, την Παρασκευή, ο Γενικός Διευθυντής του Ομοσπονδιακού κρατικού ιδρύματος «Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας», A. Τιχόνοφ και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Β. Κίλιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΑΠΕ το μνημόνιο, που υπογράφηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα προβλέπει συγκεκριμένα:

Συνεργασία στην υλοποίηση έργων στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας, χρήσης ΑΠΕ και εισαγωγής καινοτόμων αειφορικών ενεργειακών τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Ανταλλαγή, σε τακτική βάση, πληροφοριών και στατιστικών δεδομένων και εμπειρίας ως προς την εξέλιξη του νομοθετικού πλαισίου, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον ενεργειακό τομέα.
Διεξαγωγή συνεδρίων και σεμιναρίων σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας, χρήσης ΑΠΕ, κ.α.

Προβλέπεται, επίσης, βελτίωση της συνεργασίας στους συγκεκριμένους τομείς μεταξύ των ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών φορέων και δημοσίων αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Η υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στους δύο φορείς ανοίγει μία νέα σελίδα στη συνεργασία των δύο χωρών στο χώρο της ενέργειας και αναμένεται να δώσει ώθηση στις κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στη διάνοιξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών» αναφέρει το ΚΑΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ