ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις χερουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις χερουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ
EUROKINISSI

Εισαγγελική παρέμβαση προκαλεί η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σχετικά με ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε γνωστή μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά».

Όπως συνεχίζει η καταγγελία, «τα αγοράζουν (σ.σ. χειρουργικά υλικά) έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Αντίθετα, «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Το θέμα προκάλεσε και την παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να εκδίδει σχετική ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση. «Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της δήθεν "πρώτη φορά αριστεράς". Η πλήρης και ουσιαστική κατάργηση του ΕΣΥ;» αναφέρει μεταξύ άλλων η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ