ΕΛΛΑΔΑ

Πρ. Παυλόπουλος: Καμία ολιγωρία απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Πρ. Παυλόπουλος: Καμία ολιγωρία απέναντι στην κλιματική αλλαγή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προειδοποίηση για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής απευθύνει στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Προκόπης Παυλόπουλος.

"Το σήμα κινδύνου των βαρύτατων επιπτώσεων της, πλανητικών διαστάσεων, κλιματικής αλλαγής ακούγεται στις μέρες μας ολοένα και πιο δυνατό, άρα ολοένα και πιο έντονα προειδοποιητικό, ως προς τις σχεδόν ανεπανόρθωτες πια συνέπειες αυτής της αλλαγής. Η άμεση αντίδρασή μας, μεσ’ από μια ειλικρινή και συντονισμένη παγκόσμια συνεργασία, συνιστά στοιχειώδες χρέος μας, ιδίως για τις γενιές που έρχονται", τονίζει.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι κάθε ολιγωρία θέτει σε κίνδυνο τους όρους διαβίωσης και επιβίωσης του ανθρώπου στον πλανήτη συνεπώς και "τo μέλλον της ίδιας της Ανθρωπότητας, δοθέντος ότι υπονομεύει τις προοπτικές ειρηνικής και δημιουργικής πορείας του Ανθρώπου, κατ’ επέκταση δε και τις αντίστοιχες προοπτικές συνύπαρξης των Λαών".

Δεύτερον, αλλά συνακόλουθα, συμπληρώνει, οδηγεί σε διεύρυνση των ήδη τεράστιων ανισοτήτων μεταξύ κρατών και λαών, επιφέροντας εξαθλίωση του ανθρώπου, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει, "και πάλι μεταξύ πολλών άλλων δυστυχώς, την γιγάντωση ανεξέλεγκτων – και γι’ αυτό ιδιαίτερα επικίνδυνων – μεταναστευτικών ροών, φαινόμενο που όπως λέει είναι ήδη κάτι παραπάνω από ορατό".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ