Την απόφαση να μη μετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην Κρήτη, έλαβε σήμερα το Πατριαρχείο Γεωργίας.

«Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας στην οποία συμμετείχε ο Πατριάρχης Ηλίας ο Β΄», αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής Εκκλησίας.

Σημειωτέον, ότι, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας κατά τη Σύνοδο του Φεβρουαρίου είχε απορρίψει το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» που ενέκρινε η Ε΄ Προσυνοδική Διάσκεψη (Σαμπεζύ 11-17.10.2015).

Μάλιστα, ο Πατριάρχης της Γεωργίας Ηλίας Β', μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει ότι «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο... Η Εκκλησία μας θα παραμείνει με το παλαιό ημερολόγιο... Η Εκκλησία μας ήταν, είναι και θα είναι ο θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει το έγγραφο για τον Οικουμενισμό που έχει συνταχθεί για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».

Mετά από αυτή την εξέλιξη το ερώτημα που προβάλλει και πάλι είναι εάν απειλείται με ματαίωση η Πανορθόδοξη Σύνοδος της Κρήτης.

Ο κ. Γρηγόρης Καλοκαιρινός, ο πλέον έμπειρος εκκλησιαστικός συντάκτης, λέει στο CNN Greece ότι πράγματι η κατάσταση περιπλέκεται και πώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, «βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος» και αναλύει όλο το σκεπτικό του στην τηλεφωνική του συνέντευξη στην Κάτια Τσιμπλάκη.

 

 

Διαβάστε επίσης