ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία στο σημείο όπου κάηκε ο Μαυρίκος (vid&pics)

Αυτοψία στο σημείο όπου κάηκε ο Μαυρίκος (vid&pics)
Πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η οικογένεια του Π. Μαυρίκου στο σημείο του δυστυχήματος CNN Greece

Πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί αυτοψία στο σημείο της Αττικής Οδού όπου έπιασε φωτιά το όχημα που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος από εμπειρογνώμονες της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Αλέξη Κούγια οι εμπειρογνώμονες θα αναζητήσουν πιθανα ίχνη καυσίμου κατά μήκος της ασφάλτου, αρκετά μέτρα προτού το όχημα φτάσει στο σημείο όπου έγινε η ανάφλεξη, ενώ θα εξετάσουν το τσιμεντένιο τοιχίο αλλά και το πώς έπιασε τόσο γρήγορα φωτιά το πολυτελές όχημα.

Σημειώνεται ότι οι κάμερες της Αττικής Οδού έχουν καταγράψει διαρροή καυσίμων από το όχημα και οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο όχημα. Πάντως, τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν πιο κοντά στο ενδεχόμενο του δυστυχήματος.

Η αυτοψία διενεργείται, διότι όπως εξήγησε ο δικηγόρος, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

IMG 3059

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για μια σειρά “περίεργων συμπτώσεων” όσον αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στο αμάξι του εκδότη. “Πρώτα επιβραδύνει, μετά κινείται στην αριστερή λωρίδα, υπάρχει διαρροή και μετά πιάνει φωτιά, οι συμπτώσεις προκαλούν προβληματισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

IMG 3060
IMG 3061

Σχετικά με την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο twitter, στην οποία ανέφερε “τον έκαψαν για να μην τους κάψει”, ο κ. Κούγιας τον κάλεσε να αποσαφηνίσει τι εννοούσε. “Είναι σοβαρός άνθρωπος, πιστεύω ότι δεν το είπε έτσι, πιστεύω ότι θα κληθεί να διευκρινίσει γιατί το είπε”, τόνισε.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν το αυτοκίνητο από κοινού με τους πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ το πόρισμα αναμένεται να εξαχθεί σε περίπου 15 μέρες.

IMG 3063
IMG 3065

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών δεν εντόπισαν σημεία που να δείχνουν ότι υπήρξε στο όχημα εκρηκτικός ή εμπρηστικός μηχανισμός.

IMG 3067

Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

IMG 3068

Διαβάστε επίσης:

Η εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι το θύμα ήταν ο Π. Μαυρίκος

Κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση όπου ενεπλάκη ο Π. Μαυρίκος

Παναγιώτης Μαυρίκος: από τους σκοτεινούς εκβιασμούς στο θάνατο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ