ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Ασπρογέρακας: Να δώσει στοιχεία ο Πολάκης – Καμία σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη

Δ. Ασπρογέρακας: Να δώσει στοιχεία ο Πολάκης – Καμία σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη

Την έντονη ενόχληση των Ελλήνων δικαστών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Δ. Ασπρογέρακας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, σχετικά με παραδικαστικά κυκλώματα.

«Η ανάκληση θα ήταν γενναία πράξη» είπε ο κ. Ασπρογέρακας και πρόσθεσε: «Ο λόγος που ζητάμε την ανάκληση είναι βασικός και θα αποκαταστήσει την τιμή του δικαστικού σώματος. Διεκδικούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε αξιοπρεπείς και έντιμοι μακριά από τέτοιου είδους σκιές».

Ο ίδιος εξήγησε πως εάν ο κ. Πολάκης έχει συγκεκριμένα στοιχεία θα έπρεπε αρχικά να απευθυνθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης και την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Πρόσθεσε δε πως ο κ. Πολάκης πρέπει την Τρίτη να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτει στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διετάχθη ειδάλλως στο θέμα θα πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωση του κ. Πολάκη, ο Δ. Ασπρογέρακας, είπε: «Είναι πολλοί, λέει, ποιοι είναι αυτοί οι πολλοί; Τι είναι αυτό το νέο αίμα; Το νέο αίμα σημαίνει ότι το παλιό είναι μολυσμένο. Τέτοια προσβολή δεν την ανέχονται οι Έλληνες δικαστές. Χωρίς στοιχεία κανείς δεν πρέπει να εξαπολύει τέτοιες κατηγορίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ