Η Ελλάδα κυριαρχεί ως τουριστικός προορισμός για το 2016
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το 2016 εξελίσσεται σε "χρονιά τουρισμού των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής" και σε αυτές, κυρίαρχη θέση φέρεται να έχει και πάλι η Ελλάδα, σύμφωνα με αυστριακά τουριστικά γραφεία.

Διαβάστε επίσης

Οπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο διευθυντής του "Χρηματιστηρίου Υπόλοιπων Θέσεων", του μεγαλύτερου αυστριακού διοργανωτή ταξιδίων της τελευταίας στιγμής, Χέλμουτ Σένμπαχερ:

Eνόψει της πολιτικής κατάστασης σε ορισμένες χώρες προορισμού, υπάρχει μία μετατόπιση των κρατήσεων και από το γεγονός αυτό επωφελούνται φέτος ιδιαίτερα η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα προσφιλείς για τους Αυστριακούς τουρίστες είναι τα νησιά Κρήτη και Ρόδος, τα οποία συγκεντρώνουν ένα μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών με τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ και η Κως, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος συγκαταλέγονται στους πρώτους δέκα τουριστικούς προορισμού του "Χρηματιστηρίου Υπόλοιπων Θέσεων".

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα.


Διαβάστε επίσης

Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Η Ιταλία και η Ελλάδα δεν μπορούν να είναι θύματα

Κατά 122% αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα

«Ιστορική και δίκαιη»: Πανεπιστημιακοί στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών μέσω Guardian

Ανακοινώσεις Ντράγκι για την Ελλάδα στις 26 Ιουλίου