ΕΛΛΑΔΑ

Οι σιδηροδρομικοί ενισχύουν τους πρόσφυγες

Οι σιδηροδρομικοί ενισχύουν τους πρόσφυγες
Ο Πρόεδρος των σιδηροδρομικών υπαλλήλων Π. Παρασκευόπουλος

Μια άξια συγχαρητηρίων κίνηση ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρουμους της χώρας αποφάσισαν να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, κρατώντας από το μισθό τους δύο ευρώ, προκειμένου να διατεθούν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Π. Παρασκευόπουλος μίλησε στο CNN Greece και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τους εργαζόμενους να πάρουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρουμους της χώρας είναι περίπου 2500 χιλιάδες, έτσι το ποσό που θα μαζευτεί για τον σκοπό θα είναι περίπου 5 χιλιάδες ευρώ. Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώσε πως δεν έχουν αποφασίσει, ακόμα σε ποιά δομή θα δοθούν τα χρήματα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

"Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών αποφάσισε ομόφωνα, οι σιδηροδρομικοί να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, τουλάχιστον γι αυτούς που φτάνουν στην πατρίδα μας ζωντανοί διασχίζοντας στεριά και θάλασσα (προσφέροντας από το υστέρημά τους). Είναι σίγουρο πως οι σιδηροδρομικοί μέσα από ατομικές πρωτοβουλίες έχουν σπεύσει ήδη σε βοήθεια" αναφέρει η ανακοίνωση.

"Η Π.Ο.Σ. ως όφειλε μετουσιώνει την ατομική θέληση για συμπαράσταση στους πρόσφυγες, σε μια συλλογικότητα. Για το σκοπό αυτό θα κρατηθούν δύο (2,00) ευρώ από κάθε συνάδελφο και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί με ευθύνη της Π.Ο.Σ. σε κέντρα υποδοχής προσφύγων" καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ