ΕΛΛΑΔΑ

Κατέθεσε φίλος του Π. Φύσσα, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

Κατέθεσε φίλος του Π. Φύσσα, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

Σε κλίμα έντασης συνεχίσθηκε και σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δίκη εστιάστηκε σήμερα στην κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Παύλου Σεϊρλή, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Τα όσα είπε στο δικαστήριο κατά την κατάθεση του συγκλόνισαν. Τόνισε μάλιστα πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη και έγινε με εντολή του Γ.Λαγού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα, φίλο του Παύλου Φύσσα, Παύλο Σεϊρλή, από την υπεράσπιση του δολοφόνου του 34χρονου μουσικού, Γιώργου Ρουμπακιά. Η υπεράσπιση υπέβαλε πολλές ερωτήσεις, επιχειρώντας να αποδομήσει σημεία της κατάθεσης του μάρτυρα ως προς το αν αναγνώρισε ή όχι τον δράστη της δολοφονίας.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο, εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης και πριν προλάβει να διατυπώσει αυτό που ήθελε, παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, αποκαλώντας τον συνάδελφό του «καραγκιόζη».

Η χαρακτηρισμός αυτός πυροδότησε μεγάλη ένταση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής που φώναξε προς τους συνηγόρους των κατηγορουμένων «να το πείτε, δεν είστε μόνο φασίστες, είστε και άνανδροι».

Νωρίτερα, η πρόεδρος ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις του μηνός Νοεμβρίου που θα είναι στις 4, 6, 10, 12, 18, 19, 24 και 25.

Η πρόεδρος είπε επίσης ότι η έδρα θα ζητήσει από τους προϊσταμένους του Εφετείου να αποδεσμευτούν τα μέλη του δικαστηρίου από άλλες δίκες που έχουν κληρωθεί ώστε το δικαστήριο να μπορεί να συνεδριάζει κάθε μέρα – ακόμη και τα Σάββατα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, επρόκειτο να καταθέσει η Ειρήνη Φύσσα, αδελφή του Παύλου. Οι δικηγόροι της οικογένειας, προσκόμισαν στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία η Ειρήνη Φύσσα, δεν μπορεί να καταθέσει λόγω οργανικών διαταραχών καθώς βρίσκεται σε λοχεία. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία αποχώρησε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, με δάκρυα στα μάτια.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ