ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Φόβος για επέκταση στην Πάρνηθα

Μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Φόβος για επέκταση στην Πάρνηθα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβέστες με στόχο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά που μαίνεται σε δύο μέτωπα στα Δερβενοχώρια από χθες το βράδυ.

Επικινδυνότερο ως προς την εξάπλωσή του είναι το μέτωπο που μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής αν και έκαιγε σε δύσβατη περιοχή η κατεύθυνσή του ήταν προς την Πάρνηθα κάτι που έκανε τους επικεφαλής της πυροσβεστικής να ρίξουν εκεί το βάρος των δυνάμεων.

Συνολικά στην πυρκαγιά επιχειρούν 65 οχήματα με 140 πυροσβέστες, 66 άτομο πεζοπόρο τμήμα και 30 στελέχη του στρατού. Οι επιτελείς της πυροσβεστικής περιμένουν να χαράξει έτσι ώστε με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να ξεκινήσουν και πάλι τις ρίψεις νερού.

Το πρωί της Κυριακής πυροσβεστικό αεροσκάφος, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το αεροσκάφος λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωσή του τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη αν κάποια μηχανική βλάβη προκάλεσε την πυρκαγιά ή αν αυτή ξεκίνησε εξαιτίας της πρόσκρουσής του στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ