ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση στον Θάνο Τζήμερο από την οικογένεια Φύσσα

Απάντηση στον Θάνο Τζήμερο από την οικογένεια Φύσσα
Η Μάγδα Φύσσα σε στιγμιότυπο κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Σκληρή είναι η απάντηση της οικογένειας Φύσσα στον Θάνο Τζήμερο, που ξεπέρασε κάθε όριο αποκαλώντας τον εκλιπόντα Παύλο Φύσσα «φασισταρά».

«Βλέποντας τη μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις πώς έγινε έτσι ο φασισταράς, που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης», είχε γράψει χθες ο Θάνος Τζήμερος στον λογαριασμό του στο Facebook, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στο διαδίκτυο.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα μιλούν για μία προσπάθεια να εξισωθεί ανεπιτυχώς ο θύτης με το θύμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης –που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποποινη πράξη– διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια».

Ολόκληρη η δήλωση των δικηγόρων έχει ως εξής:

Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου. Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης –που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποποινη πράξη– διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια. Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας, γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση. Μην έχοντας κανένα άλλο τρόπο να έλθει στην επικαιρότητα, προσπαθε...ί ανεπιτυχώς να εξισώσει τον θύτη με το θύμα. Εσκεμμένα δε, παραλείπει -σε μία αποτυχημένη προσπάθεια marketingτου εαυτού του- να αναφέρει ποίοι εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του δολοφόνου.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα
Ανδρέας Τζέλλης
Βιολέττα Κουγιάτσου
Ελλάδα Χριστοδούλου
Χρυσούλα Παπαδοπούλου
Ελευθερία Τομπατζόγλου


Στην χθεσινή ημέρα της δίκης και πρώτης στο Εφετείο επικράτησε ένταση, καθώς οι υποστηρικτές των κατηγορουμένων διαπληκτίστηκαν με συγγενείς του Παύλου Φύσσα. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα, κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες. Η έκρηξη της μητέρας του δολοφονηθέντος απαντήθηκε για πολλοστή φορά με ύβρεις από την πλευρά Ρουπακιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ