«Ξεδόντιασαν» σπείρα διαρρηκτών που χτύπησε σε πάνω από 200 σπίτια στην Αττική
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις, η οποία κατηγορείται ότι έκλεβε σπίτια στην περιοχή της Αττικής, "ξεδόντιασε" η αστυνομία.

Μεχρι στιγμής, κατηγορούνται περισσότερα από 100 άτομα, στην πλειοψηφία τους Γεωργιανοί, ενώ 30 εξ αυτών έχουν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 200 σπίτια είχαν μπει στο στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης. Οι Αρχές κάνουν λογο για την πολυπληθέστερη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, αρχηγό και υπαρχηγούς, ενώ για να είναι πιο εύκολη η δράση της, οι κακοποιοί είχαν χωριστεί και σε υποομάδες.

Είχαν, μάλιστα χωρίσει την Αττική σε τομείς και βασικός τους στόχος ήταν τα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, τα οποία θεωρούσαν προσιτά για να μπουν και να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν μήνες για να διακριβώσουν την ταυτότητα των δραστών, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν και τα κρησφυγετά τους, στα οποία έκρυβαν τα κλοπιμαία

Η επιχείρηση της ασφάλειας ξεκίνησε αργά, χθες το απόγευμα, και έγινε ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Οι ελληνικές Αρχές θα θέσουν στη διάθεση των πολιτών τα κλοπιμαία για να εξακριβωθεί ποιοι μπορεί να είναι οι ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε επίσης