ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των αναπληρωτών

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των αναπληρωτών
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Από σήμερα και μέχρι τις 19 Ιουλίου, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για να εργαστούν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι το ερχόμενο σχολικό έτος 2016-17.

Η διαδικασία φέτος μετράει αρκετές «πρωτιές», καθώς για πρώτη φορά, η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά, ενώ από το νέο έτος καταργείται η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται.

Επίσης, όσον αφορά στις περιοχές πρόσληψης, φέτος και για πρώτη φορά μπορούν να δηλωθούν κατά σειρά προτεραιότητας, από μία μέχρι και το σύνολο των διαθέσιμων, ανά κλάδο, περιοχών προτίμησης αναπληρωτών, με πλήρες ή και με μειωμένο ωράριο.

Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για διαδικασία υποβολής αιτήσεως, αλλά και για την ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής των ενδιαφερομένων στο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα».

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να επιλέξουν (ανάλογα με τον κλάδο τους) και τη Σιβιτανίδειο Σχολή, τα εκκλησιαστικά λύκεια και γυμνάσια και τα καλλιτεχνικά σχολεία.
Συνολικά, η πρόσκληση για υποβολή αίτησης αφορά 28 ειδικότητες εκπαιδευτικών. Η αναλυτική εγκύκλιος και το σχετικό ΦΕΚ είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ