ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των αναπληρωτών

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των αναπληρωτών
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αιτήσεις ούτως ώστε να εργαστούν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι το σχολικό έτος 2016-17 μπορούν να υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί από σήμερα μέχρι και τις 19 Ιουλίου.

 

Η διαδικασία γίνεται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ καταργείται η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται.

Σε ό,τι αφορά στις περιοχές πρόσληψης, επίσης για πρώτη φορά φέτος μπορούν να δηλωθούν κατά σειρά προτεραιότητας, από μία μέχρι και το σύνολο των διαθέσιμων, ανά κλάδο, περιοχών προτίμησης αναπληρωτών, με πλήρες ή και με μειωμένο ωράριο.

Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για διαδικασία υποβολής αιτήσεως, αλλά και για την ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής των ενδιαφερομένων στο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να επιλέξουν (ανάλογα με τον κλάδο τους) και τη Σιβιτανίδειο Σχολή, τα εκκλησιαστικά λύκεια και γυμνάσια και τα καλλιτεχνικά σχολεία.

Συνολικά, η πρόσκληση για υποβολή αίτησης αφορά 28 ειδικότητες εκπαιδευτικών. Η αναλυτική εγκύκλιος και το σχετικό ΦΕΚ είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ