ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα λιπάσματα της Νέας Καρβάλης Καβάλας

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα λιπάσματα της Νέας Καρβάλης Καβάλας
CNN GREECE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι περίπου 220 εργαζόμενοι του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης στη Καβάλα, έξω από το υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία και στον τρόπο διαχείρισης του εργοστασίου. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συναντηθούν αύριο Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς σήμερα δεν τους επετράπη συνάντηση. Η πλειοψηφία των εργαζομένων θα επιστρέψει σήμερα στην Καβάλα, ενώ στην Αθήνα θα παραμείνουν μόνο οι πρόεδροι, οι οποίοι ευελπιστούν το πρωί να δουν τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ήρθαν σήμερα το πρωί με πούλμαν από την Καβάλα στην Αθήνα για να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα και τις ομαδικές απολύσεις.

“Δύο μήνες τώρα βρισκόμαστε σε ρυθμούς κινητοποιήσεων και όσο περνάει ο καιρός δυναμώνει ο αγώνας μας. Είμαστε τα λιπάσματα Καβάλας συμφερόντων Λαυρεντιάδη οι οποίοι στις αρχές του έτους μας ζήτησαν να υπογράψουμε όλοι εθελούσια έξοδο η οποία ήταν καλυμμένες ομαδικές απολύσεις. Μας ζήτησαν να απολυθεί όλο το προσωπικό που εργάζονται εκεί, 340 οικογένειες, και αμέσως να υπογράψουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου για να γίνουμε εργολαβικοί σε νέες εταιρίες που δημιουργήθηκαν, εταιρίες που στήθηκαν μέσα στον ίδιο χώρο του εργοστασίου χωρίς ούτε ένα ευρώ επένδυσης. Δημιουργήθηκαν μόνο καινούργια ΑΦΜ προκειμένου να αφανίσουν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα σήμερα βρισκόμαστε εδώ και αντιστεκόμαστε σε αυτή την βάναυση συμπεριφορά του εργοδότη μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου κ. Βογιατζίδης.

IMG 4080
IMG 4066

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του εργοστασίου και κατά των απολύσεων.

IMG 1805
IMG 1802

“Είναι αυτονόητη η παρουσία μου ανάμεσα στους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Οι άνθρωποι του μόχθου δίνουν έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια σε συμπεριφορές που καταρρακώνουν την ίδια τους την ύπαρξη και αμφισβητούν το δικαίωμα τους να προκόψουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους. Είναι υποδείγματα αγώνα γιατί δίνουν την μάχη σε πείσμα της εργοδοτικές αναλγησίας αλλά και της κυβερνητικής αδιαφορίας και υποδείγματα αλληλεγγύης γιατί συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους που διώκονται μέσα από την γνωστή τακτική της ποινικοποίησης των αγώνων για τα δικαιώματα. Η παρουσία μου λοιπόν εδώ είναι αυτονόητη και έχω ότι στους εργαζόμενους ότι πρέπει να με λογαριάζουν ως μέλος του σωματείου τους. Με ζωντανή παλλόμενη διεκδίκηση ο αγώνας θα κερδηθεί” είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

IMG 1799
IMG 1796

ΔΗΜΟΦΙΛΗ