ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την κατασκήνωση στο ΑΠΘ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την κατασκήνωση στο ΑΠΘ
eurokinissi

Νέα εισαγγελική παρέμβαση έγινε σήμερα για την κατασκήνωση "No Border Camp-Thessaloniki 2016" που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Ένα 24ωρο μετά την πρώτη της παραγγελία προς την Αστυνομία, με την οποία ζητεί την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, επανέρχεται με νέα παραγγελία προς τις Αστυνομικές Αρχές.

Ζητεί εκ νέου να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που τελούνται οι ακόλουθες αξιόποινες πράξεις: "διατάραξη οικιακής ειρήνης", "παράνομη βία", "διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας" και "υποβάθμιση περιβάλλοντος". Η νέα πρωτοβουλία έρχεται μετά τις καταλήψεις δύο Σχολών του ΑΠΘ, της Νομικής και της Νέας Φιλοσοφικής.

Καλεί δε τους αστυνομικούς να την ενημερώνουν για κάθε ενέργεια που πραγματοποιούν, εφιστώντας τους την προσοχή για εφαρμογή της παραγγελίας.

Τα πρώτα αντίσκηνα στο ΑΠΘ

Οι πρώτες σκηνές στήθηκαν χθες στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

skines 2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την Γερμανία στο ΑΠΘ οι πρώτοι κατασκηνωτές

Η κατασκήνωση, με την ονομασία "No Border Camp-Thessaloniki 2016", έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα και περιλαμβάνει -εκτός από τις εκδηλώσεις μέσα στην Πανεπιστημιούπολη- και εκδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

skines

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ήδη από την Τετάρτη άρχισαν να καταφθάνουν με καραβάνια από τη Γερμανία στο campus του ΑΠΘ οι πρώτοι κατασκηνωτές και σήμερα, έξω από την πίσω είσοδο του κτιρίου της Νομικής Σχολής, ξεκίνησαν να στήνουν τα αντίσκηνα και τις υποδομές της κατασκήνωσης (κουζίνες, νεροχύτες κ.λπ.), το πλήθος των οποίων δείχνει ότι οι κατασκηνωτές θα ξεπεράσουν σε αριθμό την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας για περισσότερα από 1.000 άτομα. Στην πλατεία μπροστά από τη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή έχει στηθεί και εξέδρα για συναυλίες.

skines 3

Πηγή: eurokinissi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ