ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση σε βάρος λειτουργών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε η Γ. Τσατάνη

Μήνυση σε βάρος λειτουργών της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε η Γ. Τσατάνη

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος λειτουργών της Κυπριακής Δημοκρατίας για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Επιπλέον, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά της στη δίκαιη δικαστική ακρόαση, από ανεξάρτητο και αμερόληπτο όργανο, εφόσον η αίτηση εξαιρέσεως που είχε καταθέσει σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, κρίθηκε από την ίδια.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς η πειθαρχική διαδικασία διέρχεται από την κρίση, όχι μόνο του Επταμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, αλλά και από άλλο όργανο, που δεν ανήκει στη δικαστική διαδικασία και συγκεκριμένα αυτό της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τέλος, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη αναφέρει ότι η πελάτης του αντιμετωπίζει προσβλητική μεταχείριση, δημόσια, από ελάχιστα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για την οποία βέβαια τηρεί τον απαιτούμενο σεβασμό, ωστόσο επιφυλάσσεται ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας όσο και την αμεροληψία συγκεκριμένων μελών της, όπως λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ