ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση βιβλίου για την πολιτική σκέψη του Ελευθέριου Βενιζέλου, από πολιτικούς του σήμερα

Παρουσίαση βιβλίου για την πολιτική σκέψη του Ελευθέριου Βενιζέλου, από πολιτικούς του σήμερα
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο εξώφυλλο του συλλογικού τόμου «Ελευθέριος Βενιζέλος – Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: Iδεολογικές αφετηρίες και επιρροές» Ιδρύμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Παρουσιάστηκε απόψε στα Χανιά ο συλλογικός τόμος «Ελευθέριος Βενιζέλος – Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: Iδεολογικές αφετηρίες και επιρροές», που αποτελεί συνέκδοση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Την παρουσίαση έκαναν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης, η καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο τέως υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έβαλε το στίγμα του σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Κουβαλάει όλες τις αδράνειες και τις παθογένειες του παρελθόντος και προσπαθεί να στήσει ένα καινούργιο, σύγχρονο κράτος», επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του βιβλίου η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

venizelos 1

«Η δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι για μας ακόμα και σήμερα πρότυπο, αφού στηρίχθηκε στη δόγμα τήρησης των νόμων και εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης.

«Ο Βενιζέλος ήταν σημαντικός γιατί καταλάβαινε πόσο αλλάζει ο κόσμος και προσάρμοζε την πολιτική του στις πραγματικές δυνατότητες, στο περιθώριο που είχε», επεσήμανε από την πλευρά της η καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη.

«Αυτό που καθόρισε την πορεία του Βενιζέλου ήταν η βαθειά πεποίθηση, ο ζήλος και η αγωνία του για την ανόρθωση της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο τέως υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης.

Όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση της έκδοσης από τον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη, ο συλλογικός τόμος αποτελεί μια προσπάθεια να αναδειχθούν η θεωρητική συγκρότηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ιδεολογικές αντιλήψεις του και τα φιλοσοφικά ρεύματα που τον επηρέασαν από τη νεότητά του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ