ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος με 38 μετανάστες ανοιχτά του Γυθείου

Εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος με 38 μετανάστες ανοιχτά του Γυθείου
REUTERS/ MARKO DJURICA

Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με 38 μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο στο ακρωτήριο Ταίναρο. 

Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους στο σημείο έφτασαν δυνάμεις του Λιμεναρχείου Γυθείου και προσωπικό του Κ.Υ. Αρεόπολης το οποίο παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε όσους το είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, υπήρξαν πληροφορίες για έναν αγνοούμενο από τους επιβαίνοντες στο ιστιοπλοϊκό και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού κατόρθωσε να τον απεγκλωβίσει και να τον διασώσει.

Οι, συνολικά, 38 διασωθέντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρτο Κάγιο, ενώ οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν και φέρονται ως διακινητές των υπολοίπων. Το ιστιοπλοϊκό κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Γυθείου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση.

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό στάδιο Γυθείου, όπου θα μείνουν προσωρινά, ενώ υπάρχει μέριμνα για την παροχή βοήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ