ΕΛΛΑΔΑ

Φόνος στο Κορωπί: Συγνώμη από τα παιδιά ζητά η 26χρονη

Φόνος στο Κορωπί: Συγνώμη από τα παιδιά ζητά η 26χρονη

Συντετριμμένη για το γεγονός ότι 4 μικρά παιδιά μένουν στους "πέντε δρόμους" δηλώνει η 26χρονη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Βασίλης Ταουξής, προσθέτοντας ότι αγωνιά πάρα πολύ και για τον πατέρα της και την μητέρα της που είναι τραυματισμένοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η 26χρονη που επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί, αλλά και 41χρονος ο οποίος πυροβόλησε τους γονείς της για εκδίκηση, οδηγήθηκαν σήμερα, Παρασκευή στον εισαγγελέα, όπου συνεχίζονται οι καταθέσεις τους.

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για ένα ιψενικό τρίγωνο που είχε οικτρό αποτέλεσμα. Όπως είπε, προηγήθηκε λεκτικός καυγάς μεταξύ των δύο γυναικών, ενώ μετά την παρέμβαση του «μήλου της έριδος» -του συντρόφου της 26χρονης και πρώην συζύγου της 35χρονης- κανείς δεν είχε την εικόνα για την τραγική κατάληξη.

«Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι ότι ζητάει ταπεινά συγνώμη πρώτα από τα παιδιά, από τους οικείους τους δικούς της και της άτυχης γυναίκας που κατέληξε και από την τοπική κοινωνία του Κορωπίου», ανέφερε ο κ. Τσαουξής.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει, η 26χρονη είναι εγγονή της λεγόμενης «Τίγρης του Κορωπίου» -όπως την είχαν αποκαλέσει τα μέσα της εποχής- της Ελένης Παπαϊωάννου, η οποία τον Οκτώβριο του 1963 είχε κάψει ζωντανό τον σύζυγό της.

Η γιαγιά της 26χρονης ήταν τότε 27 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών και ο σύζυγός της την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άντρα.

Το χρονικό του φόνου το 1963

Λόγω των υποψιών που είχε ο σύζυγός της, επιτέθηκε στον άνδρα με τον οποίο θεωρούσε ότι εκείνη διατηρούσε δεσμό, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην του σε 20 μέρες φυλάκιση, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του.

Τότε ήταν που η σύζυγός του πήρε την απόφαση να τον δολοφονήσει. Για το λόγο αυτό, αγόρασε βενζίνη και όταν ο άντρας της κοιμήθηκε, εκείνη σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε τα δωμάτια και τον περιέλουσε με βενζίνη.

Στη συνέχεια άναψε ένα σπίρτο, έφυγε από το δωμάτιο και κλείδωσε το σπίτι βγαίνοντας, ενώ ο άντρας ούρλιαζε καθώς καιγόταν ζωντανός.

Κατά την παράδοσή της στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου, η Παπαϊωάννου είπε: «έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι' αυτό που έκανα».

Κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε γνωστό πως ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών όταν δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του και τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη». Όπως είχε πει η ίδια τότε, η ζωή της ήταν μια κόλαση δίπλα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ