ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: Όταν τα αεροπλάνα ξυρίζουν... (vid)

Σκιάθος: Όταν τα αεροπλάνα ξυρίζουν...  (vid)
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Είναι η Σκιάθος το δεύτερο St Maarten; Το νησί αυτό, είναι φημισμένο για το εντυπωσιακό αεροδρόμιό του, το Princess Juliana, όπου τα αεροσκάφη πετάνε ξυστά πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων της παραλίας Maho. Έτσι και στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, τα αεροπλάνα πετάνε πολύ χαμηλά, όπως θα δείτε και στο βίντεο, κόβοντας την ανάσα.

Το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της Σκιάθου και ο διάδρομός του με μήκος μόνο 1.628 μέτρα, θεωρείται ως αρκετά μικρός για λειτουργίες εμπορικών αεροσκαφών. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι η κατωφέρεια στον "διάδρομο 20" που τον κάνει να φαίνεται μικρότερος από όσο είναι. Το νοτιότερο μέρος δεν είναι ορατό από το σημείο όπου προσγειώνεται το αεροσκάφος.

Αεροσκάφη που προσγειώνονται από την αντίθετη κατεύθυνση (διάδρομος 02) περνούν από τα ανατολικά της Σκιάθου και ακριβώς πάνω από έναν παραλιακό δρόμο έξω από το σύνορο του αερολιμένα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο χώρος προσελκύει πολλούς φωτογράφους αεροσκαφών και φυσικά πολλούς plane spotters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ