ΕΛΛΑΔΑ

31χρονος από τη Ρόδο συνελήφθη στην Τουρκία

31χρονος από τη Ρόδο συνελήφθη στην Τουρκία
EUROKINISSI

Στο Αϊβαλί της Τουρκίας συνελήφθη 31χρονος Ροδίτης καθώς επιχείρησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Ελλάδα 50 κιλά ηρωίνης.

Ο 31χρονος συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό τη Μυτιλήνη, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές Αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 31χρονος, ισχυρίζεται ότι πράγματι θα ταξίδευε από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη και θα μετέφερε το αυτοκίνητο, το οποίο όμως γνώριζε ότι είχε μέσα πολύτιμους λίθους και σε καμία περίπτωση αυτήν τη μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών.

Ο 31χρονος δια του συνηγόρου του Στέλιου Αλεξανδρή έχει καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του. Η αίτηση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου από την αρμόδια δικαστική Αρχή της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου αναφέρει: «Ο νεαρός χρησιμοποιήθηκε αφού του είπαν ότι απλώς θα μεταφέρει κάποιους πολύτιμους λίθους στην Ελλάδα. Προφανώς το κύκλωμα είχε ένα δεύτερο κλειδί, όπως φαίνεται και από τις κάμερες ασφαλείας του λιμανιού της Τουρκίας, και άνθρωπος του κυκλώματος φόρτωσε τα ναρκωτικά στο όχημα. Ο εντολέας μου χωρίς να γνωρίζει κάτι από όλα αυτά έμεινε με την πεποίθηση ότι απλώς θα μετέφερε πολύτιμους λίθους χωρίς νόμιμα παραστατικά στην Ελλάδα».

Η είδηση της σύλληψης του 31χρονου Ροδίτη έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην τοπική κοινωνία καθώς ουδέποτε στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια υπόθεση, ήταν γνωστός και αγαπητός και ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ