ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη συντονισμού για τη μάχη με τις φλόγες στον Αγ. Γεώργιο Μεσολογγίου

Έκτακτη σύσκεψη συντονισμού για τη μάχη με τις φλόγες στον Αγ. Γεώργιο Μεσολογγίου
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας συγκάλεσε αργά την Κυριακή η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το συντονιστικό, δεν υπάρχει λόγος να γίνει εκκένωση κάποιου οικισμού, ωστόσο έχει υπάρξει ενημέρωση από τον δήμο Μεσολογγίου προς τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, για κάθε ενδεχόμενο.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα από όλη την Δυτική Ελλάδα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου, του στρατού, και ιδιωτικά.

Σε δηλώσεις που έκανε η αντιπεριφερειάρχης, τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι «είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή, οι άνεμοι δεν μας βοήθησαν, αλλά ελπίζουμε τη Δευτέρα, με το πρώτο φως του ήλιου, να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εχουμε και την συνεργασία των πολιτών και ελπίζω η κινητοποίησή μας να φέρει γρήγορα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πρώτο μέλημά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές.

Έχουμε ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές, ενώ με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε καλύτερη εξέλιξη, σε αυτό το δράμα που βιώνει η περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ