ΕΛΛΑΔΑ

Τα μυστικά της πλώρης για την τραγωδία στην Αίγινα

Τα μυστικά της πλώρης για την τραγωδία στην Αίγινα
ΑΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ - EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μαύρα σύννεφα μυστηρίου καλύπτουν την τραγωδία που συνέβη στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, στο Λιμεναρχείο του νησιού υπήρχαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες, τηλεφωνικές αναφορές από παραθεριστές και κατοίκους του νησιού που έφεραν το συγκεκριμένο σκάφος να έχει θεαθεί σε διάφορα σημεία του νησιού και να κάνει επικίνδυνος ελιγμούς.

Άλλο μυστηριώδες σημείο αφορά στον χειριστή του σκάφους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ως ιδιοκτήτης του σκάφους με το όνομα «Ντουέντε» φέρεται ένας 77άχρονος άνδρας ο οποίος έχει άδεια χειριστή ταχυπλόου η οποία ανανεώθηκε πριν από έναν χρόνο.

Aegina1111 copy

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η άδεια χειριστού πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια μετά το 65ο έτος ηλικίας του χειριστή. Από το Λιμενικό, το οποίο έχει συλλάβει και κρατεί τον χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του σκάφους ούτε και αν ο ιδιοκτήτης ήταν ταυτόχρονα και ο χειριστής του ταχύπλοου τη στιγμή του εμβολισμού της λάντζας που έφερε το όνομα «Αντωνία». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Λιμενικό τς Αίγινας έχει συλλάβει συνολικά πέντε ανθρώπους, τον ιδιοκτήτη, έναν που φέρεται ως χειριστής του οκτάμετρου σκάφους και τρεις επιβαίνοντες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του ταχυπλόου είναι συγγενής γνωστού ποινικολόγου των Αθηνών, ο οποίος, μάλιστα, ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης για την Αίγινα. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας χαρακτήρισε ως παράλογη και αναιτιολόγητη τη συμφορά και προανήγγειλε το γεγονός ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με σοβαρότητα και αυστηρότητα.

Στο μεταξύ, πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί, οι 3 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας καθώς η κατάσταση της υγείας τους κρίθηκε ιδιαιτέρως κρίσιμη, ενώ μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ κι ένας τραυματίας αστυνομικός στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

limani2 copy

Μάχη δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο ΚΑΤ για να σώσουν το αριστερό πόδι της γυναίκας που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό κατά την πρόσκρουση των δυο σκαφών ανοιχτά της Αίγινας. Εξειδικευμένοι χειρουργοί για πάνω επί 4 ώρες προσπαθούν να κάνουν επανασυγκόληση της αριστερής κνήμης. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η εγχείρηση εξελίσσεται ομαλά και οι γιατροί προσδοκούν σε αίσιο τέλος.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τραυματιών βελτιώνεται διαρκώς -συγκεκριμένα του αγοριού 16 ετών με σοβαρού βαθμού απόφραξη του φάρυγγα, του αδελφού του και ενός ενήλικα με θλαστικά τραύματα και κατάγματα οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

limani 3 copy

Η μητέρα του 16χρονου παιδιού κατήγγειλε στο CNN Greece: «Ο μεγάλος μας είπε ότι τους χτύπησε το ταχύπλοο στη μέση, τους εμβόλισε και έφυγε. Τους παράτησε κι έφυγε, δεν τους πέταξαν καν σωσίβια.»

Ένας ακόμη τραυματίας, ο οποίος είναι αστυνομικός, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Στους 12 πιο ελαφρά τραυματίες δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

Από την σύγκρουση των δυο σκαφών έχασαν την ζωή τους 3 άνδρες και ένα κοριτσάκι 5 ετών.

Λίγα λεπτά μετά από το άκουσμα της είδησης ο δημοσιογράφος του CNN Greece Παντελής Βαλασόπουλος βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας και μεταδίδει:

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα - Αποκλειστικά βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ