ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας στην Αίγινα - Ο χειριστής και οι επικίνδυνοι ελιγμοί

Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας στην Αίγινα - Ο χειριστής και οι επικίνδυνοι ελιγμοί
EUROKINISSI

Τα αίτια αλλά και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία της Αίγινας με τους 4 νεκρούς μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο κορίτσι, αναζητούν πλέον οι Αρχές, την ίδια στιγμή που οι τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος;

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν πως εδώ και τουλάχιστον ένα δεκαήμερο παραθεριστές και κάτοικοι του νησιού είχαν παραπονεθεί στο λιμεναρχείο πως ο χειριστής του σκάφους με το όνομα “Duende” (Ξωτικό) έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πηγές του CNN Greece τονίζουν με νόημα πως ο 77χρονος φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, είχε ανανεώσει την άδεια του πριν από έναν χρόνο. Ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά να πει εάν ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σκάφους - που φέρεται να είναι συγγενής γνωστού Αθηναίου ποινικολόγου - ήταν εκείνος που κρατούσε το πηδάλιο τη στιγμή που το “Duende” εμβόλιζε και έκοβε στη μέση την ξύλινη λάντζα.

Μέχρι αργά το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι μαζί με τον φερόμενο ως χειριστή κρατούνταν και άλλα τέσσερα άτομα, που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος.

Στον εισαγγελέα ο χειριστής

Ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά βρίσκεται αυτή την ώρα ο 77χρονος χειριστής του σκάφους. Έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά τον περίμεναν συγγενείς των θυμάτων. Μάλιστα μια γυναίκα κρατώντας τη φωτογραφία του μικρού κοριτσιού που έχασε τη ζωή του άρχισε να του φωνάζει και να τον αποκαλεί "δολοφόνο".

final

Η κατάσταση των τραυματιών

Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, πέντε από τους τραυματίες. Τρεις εξ αυτών διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, μια γυναίκα χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ενώ ακόμα ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 καθώς είναι αστυνομικός.

Μέχρι αργά το βράδυ οι γιατροί του ΚΑΤ έδιναν μάχη για να σώσουν το αριστερό πόδι της γυναίκας που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό και η κατάστασή της θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η εγχείρηση που πραγματοποιούσαν εξειδικευμένοι χειρουργοί εξελισσόταν ομαλά. Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τραυματιών βελτιώνεται διαρκώς - συγκεκριμένα του αγοριού 16 ετών με σοβαρού βαθμού απόφραξη του φάρυγγα, του αδελφού του και ενός ενήλικα με θλαστικά τραύματα και κατάγματα οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Στους 12 πιο ελαφρά τραυματίες δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας της Αίγινας. Από την σύγκρουση των δυο σκαφών έχασαν την ζωή τους 3 άνδρες και ένα κοριτσάκι 5 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ