ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή η απολογία του χειριστή - Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στην Αίγινα (vid)

Την Παρασκευή η απολογία του χειριστή  - Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στην Αίγινα (vid)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Την Παρασκευή θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που χθες σκόρπισε τον θάνατο κοντά στη νησίδα Μονή της Αίγινας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο κορίτσι.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά τη σύγκρουση όταν οι επιβάτες της λάντζας έχουν πέσει στη θάλασσα προσπαθώντας να σωθούν.

Νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για πρόκληση ναυαγίου από το οποίο προκλήθηκε θάνατος και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά τον περίμεναν συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι μάλιστα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, ωστόσο αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το κτίριο πρόλαβαν να τους σταματήσουν.

final

Τραγική φιγούρα η θεία του 5χρονου κοριτσιού που αποκαλούσε «δολοφόνο» τον 77χρονο και κρατούσε στα χέρια της μια φωτογραφία του παιδιού αλλά και του αδελφού της που επίσης έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα.

Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

Aegina222222

Την ίδια ώρα οι άνδρες του λιμενικού και ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν ξεκινήσει την έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Από το σημείο της σύγκρουσης των δύο σκαφών περισυνελέγησαν όσα τμήματα της λάντζας επέπλεαν, ενώ από το πρωί δύτες βούτηξαν σε βάθος 20 μέτρων για να ανελκύσουν και τα υπόλοιπα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 77χρονος χειριστής είχε ανανεώσει κανονικά την άδειά του πριν από δύο χρόνια ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει δώσει μια πειστική εξήγηση τι ήταν αυτό που τον έκανε να μη δει το ξύλινο σκάφος με αποτέλεσμα να το κόψει στη μέση.

Πηγές ανέφεραν πάντως στο CNN Greece ότι το σκάφος με το όνομα “Duende” δεν ήταν η πρώτη φορά που ανέπτυσσε μεγάλη ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι είχαν γίνει και σχετικές καταγγελίες στο λιμεναρχείο.

Βελτιωμένη η κατάσταση των τραυματιών

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για την κατάσταση των πέντε τραυματιών που μεταφέρθηκαν χθες με ταχύπλοο από την Αίγινα και άμεσα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό.

jhgjhghghgjhg

Πιο σοβαρά είναι η 29χρονη παραθερίστρια από την Ουκρανία, η οποία υπέστη ανοιχτό κάταγμα και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση από εξειδικευμένη ομάδα χειρουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επέμβαση που διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες ήταν επιτυχημένη, ενώ σταθεροποιήθηκε και η κατάσταση του νεαρού που είχε τραύμα στον φάρυγγα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ