ΕΛΛΑΔΑ

Ελονοσία: κόντρα υπουργείου υγείας- ιατρικού συλλόγου Αθηνών

Ελονοσία: κόντρα υπουργείου υγείας- ιατρικού συλλόγου Αθηνών
Facebook

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών για τα κρούσματα ελονοσίας.

Ο Γιώργος Πατούλης σε σημερινή ανακοίνωση- απάντηση στο υπουργείο υγείας κάνει λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά της ηγεσίας , η οποία όπως αναφέρει ενώ γνώριζε τον αυξημένο κίνδυνο λόγω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Επιρρίπτει, επίσης ευθύνες στο υπουργείο Υγείας για την μη επαρκή ολοκλήρωση των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση ότι :

«Το υπουργείο Υγείας άφησε τελείως στην τύχη του τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις είτε να μην γίνουν καθόλου οι ψεκασμοί είτε να γίνουν ανεπαρκώς.»

Ενώ και σήμερα ζητά εκ νέου την παραίτηση του γενικού γραμματέα Γιάννη Μπασκόζου, υποστηρίζοντας ότι με τις παραλείψεις του εξέθεσε για άλλη μια φορά τη δημόσια υγεία ,σε σοβαρό κίνδυνο.

«Είναι λυπηρό ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί άμεσες, διακριτικές και αποτελεσματικές ενέργειες, να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και επικοινωνιακής τακτικής , προκαλώντας άσκοπη ανησυχία στους πολίτες αλλά και κίνδυνο διεθνούς δυσφήμισης της χώρας μας.

Η Δημόσια Υγεία και το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας της κοινωνίας είναι πολύ ευαίσθητη και σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους καταστροφολογίας και ανεύθυνου λαϊκισμού.» απαντά το υπουργείο Υγείας, στις ανακοινώσεις του ιατρικού συλλόγου Αθηνών.

Επίσης το υπουργείο υποστηρίζει ότι έγιναν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη της νόσου αλλά και για την αντιμετώπιση.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ προχώρησε σε διακοπή της αιμοδοσίας σε περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό για να αναζητηθούν τρόποι αναπλήρωσης των απαραίτητων μονάδων αίματος, στις περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα ελονοσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ