ΕΛΛΑΔΑ

Εκβίαζαν για να μην αναρτήσουν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο

Εκβίαζαν για να μην αναρτήσουν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο
Eurokinissi

Βιομηχανία εκβιασμού ανυποψίαστων πολιτών που δεν ήθελαν να δουν φωτογραφίες τους με προσωπικό περιεχόμενο να δημοσιεύονται σε κοινή θέα στο διαδίκτυο, κατηγορείται ότι είχε στήσει μια ομάδα που συνελήφθη από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Ως αρχηγός της ομάδας φέρεται ένας έγκλειστος των φυλακών, ο οποίος, μέσα από το κελί του, έδινε τις σχετικές εντολές στα μέλη της ομάδας που είναι αλλοδαποί.

Οι δράστες έστελναν εκβιαστικά μηνύματα και ζητούσαν από έναν νεαρό άνδρα να τους δώσει 150.000 ευρώ για να μην βγάλουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες τους που εντοπίστηκαν ένα usb stick.

Το θύμα του εκβιασμού απευθύνθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μετά από ανάλυση εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση των φυσικών τους στοιχείων.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους όπου βρέθηκαν πολλές κάρτες sim, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαβατήρια που δεν αποκλείεται να είναι και πλαστά.

Οι δράστες μάλιστα χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές που δυσχέραναν την έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό τους. Οι συλληφθέντες είναι ήδη δύο και αναζητούνται ακόμα δύο ως εμπλεκόμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ