ΕΛΛΑΔΑ

Νεογνό βρέθηκε σε φωταγωγό πολυκατοικίας

Νεογνό βρέθηκε σε φωταγωγό πολυκατοικίας
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Νεογνό βρέθηκε σε φωταγωγό 4όροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις 2-3 ημερών το οποίο είναι καλά στην υγεία του, ενώ η μητέρα του έχει συλληφθεί από τις Αρχές.

Το μωράκι εντοπίσθηκε εχθές στις 11 το βράδυ στο επίπεδο του 1ου ορόφου της οικοδομής και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, ο φωταγωγός «επικοινωνεί» με τα παράθυρα των μπάνιων των διαμερισμάτων. Στο σημείο δε εντοπισμού του νεογνού έχουν πρόσβαση μόνο οι ένοικοι των πρώτου ορόφου.

Μετά από την διενέργεια προανακρίσεων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης βρέθηκε η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού, μία 26χρονη, υπήκοος Αλβανίας.

Η νεαρή, η οποία κατά πληροφορίες είναι η μητέρα άλλων τεσσάρων παιδιών, φαίνεται ότι εγκατέλειψε στο σημείο το δύο ημερών μωρό της και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της για απόπειρα παιδοκτονίας. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Ασφάλεια Κατερίνης, ενώ εναντίον της αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ανακριτικές Αρχές της πόλης.

Η νεαρή γυναίκα είχε γεννήσει το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το κοριτσάκι μέσα στο διαμέρισμα, όπου ζουν οι γονείς της. Έπειτα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, απέρριψε το νεογνό στον φωταγωγό της ίδιας οικοδομής, όπου το άφησε μόνο του για σχεδόν ένα 24ωρο. Τελικά, εκείνος που άκουσε το κλάμα του βρέφους, ήταν ο 53χρονος πατέρας της κοπέλας, και παππούς του νεογέννητου, και ειδοποίησε της Αρχές.

Όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν το μικρό κοριτσάκι στο φωταγωγό, στο ύψος του πρώτου ορόφου, να είναι τυλιγμένο σε πρόχειρα υφάσματα και να φέρει μώλωπες στα πόδια, πιθανότατα από την πτώση. Το μωρό διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η 26χρονη, η οποία το τελευταίο διάστημα διέμενε με τους γονείς της στην Κατερίνη, κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς φέρεται να κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη, καθώς δεχόταν «πιέσεις» και ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί. Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει εμπλοκή ή γνώση των γονιών για την ενέργεια της κόρης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ