ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνίαση υπόθεσης βιασμού και εκβιασμού 20χρονης

Εξιχνίαση υπόθεσης βιασμού και εκβιασμού 20χρονης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τέλος στη φρίκη 20χρονης χάρη στις έρευνες και τη δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η κοπέλα είχε πέσει θύμα βιασμού και εκβιασμού από έναν 31χρονο άνδρα και μία 37χρονη γυναίκα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 20χρονης. Σύμφωνα με εκείνη, ο 31χρονος την προσέγγισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και την έπεισε να του στείλει φωτογραφίες της. Έπειτα την απείλησε πως θα τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο για να την κάνει να συναντηθούν. Στη συνέχεια την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη με το πρόσχημα πως θα διέγραφε το υλικό, αλλά εξακολούθησε να την εκβιάζει ζητώντας της αυτή τη φορά το ποσό των 1000 ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσει βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που είχε λάβει, όπως ισχυρίστηκε, εν άγνοια της, κατά την διάρκεια της ασελγούς πράξης. Τα χρήματα συμφωνήθηκε να τα παραλάβει η 37χρονη φίλη του άνδρα.

Τη γυναίκα συνέλαβαν στην προκαθορισμένη συνάντησή της με την 20χρονη αφού η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε διενεργήσει ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης. Έπειτα από έρευνες βρέθηκε και ο 31χρονος.

Στην κατοχή του άνδρα, αλλά και στην οικία του και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.535 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτα μνήμης. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να παραπεμφθούν σε κύρια ανάκριση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα του βιασμού, της παράνομης βίας και της εκβίασης κατά συναυτουργία 20χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ