ΕΛΛΑΔΑ

SOS από το Ελληνικό για την υγεία των προσφύγων και των κατοίκων (vid)

SOS από το Ελληνικό για την υγεία των προσφύγων και των κατοίκων (vid)
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σοβαρή απειλή για την υγεία των προσφύγων αλλά και των κατοίκων του Ελληνικού αποτελεί πλέον το κέντρο φιλοξενίας στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Μιλώντας στο CNN Greece ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα κάνοντας λόγο για έκρυθμη κατάσταση.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως πλέον η υπομονή του Δήμου αλλά και των κατοίκων της περιοχής έχει εξαντληθεί καθώς εδώ και έναν χρόνο οι τοπικές αρχές "παλεύουν" να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα με ελάχιστα μέσα χωρίς τη βοήθεια των αρμοδίων.

Προ ολίγων ημερών η κατάσταση στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού έφτασε στο μη περαιτέρω όταν πλημμύρισε από βοθρολύματα ο υπόγειος χώρος κάτω από την αίθουσα αφίξεων.

Έπειτα από εμπιστευτικό επείγον έγγραφο του υπουργείου Υγείας, όπου γινόταν επισήμανση της επείγουσας κατάστασης για την υγεία των φιλοξενουμένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, ο χώρος καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Παρόλα αυτά όπως λέει ο κ. Κωνσταντάτος, το βάρος αυτό δεν θα πρέπει να το επωμίζεται μόνον ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ