ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Το μεγαλύτερο gaming event των Βαλκανίων βρίσκεται στη Θεσσαλονική

ΔΕΘ 2016: Το μεγαλύτερο gaming event των Βαλκανίων βρίσκεται στη Θεσσαλονική

«Πρωτεύουσα» του ηλεκτρονικού παιχνιδιού γίνεται και φέτος –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- η Θεσσαλονίκη.

Λάτρεις των video games έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μεγάλα τουρνουά και διαγωνισμούς στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ολοκληρώνονται και γνωριμίες με κονσόλες και μοναδικούς τίτλους παιχνιδιών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην ελληνική αγορά.

Οι πιστοί gamers έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα trend της αγοράς και να πάρουν μία "πρώτη γεύση" από τα επερχόμενα διαμάντια, όπως το "Watch Dogs 2", ενώ δεν λείπει και το ανταγωνιστικό κομμάτι με τους πιο επαγγελματίες παίχτες να συναρπάζουν με το ταλέντο τους. Παράλληλα, για τους πιο "παραδοσιακούς τύπους" υπάρχει χώρος αφιερωμένος στα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και σε ηλεκτρονικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν δεκαετίες νωρίτερα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΔΕΘ Γιώτα Γεράκου :

Η μέχρι τώρα κίνηση του κόσμου μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Βλέπουμε κάθε χρονιά όλο και περισσότερα παιδιά, ενώ φέτος διαπιστώνουμε αρκετούς γονείς που έρχονται μαζί με τα παιδιά τους. Ετσι, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τα προηγούμενα χρόνια ήταν 15-22, διαπιστώνουμε ότι συνεχώς έρχονται όλο και μικρότερα παιδιά.

Μας αρέσει που αυτή η ενότητα είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Ο καθένας μπορεί να έρθει και να δει πρωτοποριακά πράγματα, να παίξει ελεύθερα, να πάρει μέρος σε διαγωνισμούς, να γνωρίσει νέες τεχνολογίες. Το επίπεδό μας είναι υψηλό και μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού χωρίς να υπολειπόμαστε σε κάτι.

Από τις αποκλειστικότητες του gaming event διακρίνεται το νέο "Xbox One S" της Microsoft, αλλά και το διαμορφωμένο booth για Playstation 4, που παρουσιάζει επίσημα η εταιρία SONY.

Παράλληλα, η Ubisoft, σε συνεργασία με τη CD Media, παρέχουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν αρκετά ακυκλοφόρητα παιχνίδια. Σε περίοπτη θέση, στο κέντρο του περιπτέρου 17, βρίσκεται η φόρμουλα του ΑΠΘ που πρόσφατα κατέκτησε τη πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας, παρουσιάζοντας το έργο τους που στοχεύει στην ενημέρωση και καταπολέμηση του μπούλιγκ.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Ανδρέας Δερδεμέζης αναφέρει:

Το 2015 οι επισκέπτες του eGaming έφτασαν τουλάχιστον τους 100.000 από όλη την Ελλάδα και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση. Συμμετέχουν εταιρείες όπως η Samsung, Red Bull, Razer, Logitech, Microsoft, Sony που δίνουν μεγάλο κύρος στην συγκεκριμένη ενότητα της ΔΕΘ. Πέρσι, η όλη εκδήλωση στην 80η ΔΕΘ, τράβηξε τα βλέμματα τόσο των εγχώριων τηλεοπτικών καναλιών, όσο κι άλλων μέσω ενημέρωσης, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με συνεντεύξεις, αφιερώματα και live αναμεταδόσεις.

Φέτος, η συμμετοχή του τύπου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μιας και το IGN θα έχει αντιπροσώπους και από άλλες εκδόσεις της υφηλίου και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ