ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου εκφράζει ο Κ. Παπαϊωάννου

Ανησυχία για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου εκφράζει ο Κ. Παπαϊωάννου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο γ. γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, σχετικά με το θέμα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπενθυμίζει επίσης τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα, έχει ως εξής:

«Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Παράλληλα υπενθυμίζει την αυξημένη κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 927/1979, όπως ισχύει».

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί του Κόσμου: Απολύτως υγιή τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ