ΕΛΛΑΔΑ

Φίλοι Παύλου Φύσσα: «Να σκοτώσουμε τον φόβο…»

Φίλοι Παύλου Φύσσα: «Να σκοτώσουμε τον φόβο…»
FACEBOOK/ EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Για εμάς, την οικογένεια Παύλου, πάνω από όλα αυτή τη μέρα κλείνουν τρία χρόνια που λείπει ο άνθρωπος μας, ενώ οι φασίστες δολοφόνοι του όχι μόνο είναι στο σπίτι τους, αλλά αγορεύουν και από τα έδρανα της βουλής. Αυτό, είναι κατάντια για τη Δημοκρατία, παράδειγμα της κοινωνικής σήψης και για εμάς ταφόπλακα.

Φέτος, νιώσαμε την ανάγκη να καθιερωθούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε, αγάπησε και τραγούδησε, τον Πειραιά μας. Καλούμε όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης. Περισσότερες πληροφορίες στις επίσημες σελίδες μας στο facebook: Rap Monsters Festival by Killah P και Δεν Ξεχνάμε

Οικογένεια & φίλοι Παύλου "Killah P" Φύσσα.»

Με αυτά τα λόγια οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα καλούν τους πολίτες να πάρουν στις εκδηλώσεις μνήμης.

Καλούν τον κόσμο να μην ξεχάσει εκείνο το βράδυ, τρία χρόνια πριν, που το μαχαίρι του Ρουπακιά σκότωνε τον νεαρό ράπερ .

f8

«Μια πράξη όχι απλά εγκληματική. Ήταν μια πράξη που ήθελε να εγκαταστήσει τον φόβο σε όσους δεν συμφωνούσαν με την δράση που είχαν τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής», λένε στο CNN Greece οι φίλοι του Killah P.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην συνδεθεί στην συνείδηση του απλού κόσμου που βλέπει και παρακολουθεί ειδήσεις ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία του Παύλου είναι κάτι επικίνδυνο. Οι εκδηλώσεις δεν είναι καλέσματα βίας αλλά καλέσματα ενωτικά. Να βγούμε έξω στο δρόμο να δείξουμε ότι ούτε φοβόμαστε αλλά και ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το κομμάτι που λέγεται Χρυσή Αυγή», λέει αποκλειστικά στο CNN Greece, ο Mistah Rude, φίλος και συνοδοιπόρος του Παύλου Φύσσα.

Τον βρήκαμε να ετοιμάζει τις διήμερες εκδηλώσεις. Αφισοκόλληση μέχρι την τελευταία στιγμή, μιας και το σημείο της συναυλίας άλλαξε στο παρά πέντε.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τα έσοδα από τα αναμνηστικά μπλουζάκια (τυπώθηκαν σε περιορισμένο αριθμό) και τις μπύρες (1 ευρώ) θα διατεθούν για να καλυφθούν τα έξοδα της συναυλίας και τα υπόλοιπα για τα δικηγορικά έξοδα.

Η ομάδα των δικηγόρων που εκπροσωπεί την οικογένεια Φύσσα στη δίκη εναντίον της Χρυσής Αυγής έχει αρνηθεί να λάβει οποιαδήποτε αμοιβή. Όμως η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα θέλουν να τους δώσουν ένα χρηματικό ποσό, έστω και μικρό, ως ανάσα για τα έξοδα που έχουν κάνει.

Μια δίκη που άνοιξε νέες πληγές στους ανθρώπους του Παύλου Φύσσα και δημιούργησε νέα 'γιατί'.

«Για μένα σε αυτή την δίκη δεν θα έπρεπε να υπάρχει καρέκλα για φασίστα κι έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαδικασία σαν ποδοσφαιρικό αγώνα, γήπεδο. Η μια κερκίδα και η άλλη. [...] Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα μέχρι το ότι ο Παύλος δεν υπήρχε και είναι ένα φανταστικό πρόσωπο και ότι η οικογένεια του έχει πάρει χρήματα από πολιτικούς χώρους για να μπει σε αυτή την υπόθεση» τονίζει στο CNN Greece, ο Mistah Rude.

Τα όσα ακούστηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα για την δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, δοκίμασαν τις αντοχές της οικογένειας:

«Η δολοφονία του Παύλου και η επίθεση που έγινε στο ΠΑΜΕ μια βδομάδα πριν, το 2013, έγινε στο πλαίσιο του ελληνικού Σεπτέμβρη. Ήταν ένα πλαίσιο δράσεων –μη επίσημο– της Χρυσής Αυγής ώστε να μπορέσει να κάνει διάφορες επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών, αντιεξουσιαστών, μέσα στον Πειραιά στην γειτονιά που τους ενδιαφέρει πιο πολύ να καρφώσουν την σημαία τους, ώστε να δηλώσουν ότι εδώ κάνει κουμάντο πλέον η Χρυσή Αυγή. Η αδιαφορία του κόσμου τους οπλίζει το χέρι», λέει ο ράπερ που μοιραζόταν την ίδια σκηνή και τα ίδια όνειρα με τον Killah P βγάζοντας και το παράπονό του για το αντιφασιστικό κίνημα:

«Το αντιφασιστικό κίνημα μας γύρισε την πλάτη, επειδή δεν δεχτήκαμε να παραχωρήσουμε την εικόνα του Παύλου για να μπορούν να το βάζουν στα τραπεζάκια οικονομικής ενίσχυσης.»

Ο Παύλος Φύσσας, πάνω απ' όλα, ήταν μουσικός! Ήταν ένας άνθρωπος με ελεύθερο πνεύμα, ο οποίος σιχαινόταν τις ταμπέλες.

Ήταν άνθρωπος με όλη την ουσία της λέξης. Διοργάνωνε συναυλίες και δράσεις δρόμου για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη. Ο Mistah Rude, μας περιγράφει κάποιες από αυτές:

«Είχε μια σειρά συναυλιών που λέγονταν «for a reason», τα έσοδα πήγαιναν για την κάλυψη ιατρικών αναγκών ανθρώπων που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν. Έκανε το 'Κανένας Άστεγος' που ήταν μια δράση το χειμώνα. Μαζεύαμε όλοι ρούχα, τρόφιμα ακόμη και χρήματα για να αγοράσουμε πράγματα για τους άστεγους και βγαίναμε βόλτα στην Αθήνα και μοιράζαμε κουβέρτες, ρούχα, τρόφιμα στον κόσμο που κοιμόταν έξω».

«Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις
Όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
Με λένε Παύλο Φύσσα απο τον Περαία
Ελληνας μ' ό,τι συνάδει αυτό -όχι μια σημαία, μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη- »

Οι στίχοι ήταν προφητικοί... ο Παύλος Φύσσας έφυγε όρθιος σε δημόσια θέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ