ΕΛΛΑΔΑ

Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα ναζισμού συνιστούν εθνικό κίνδυνο

Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα ναζισμού συνιστούν εθνικό κίνδυνο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στην εκδήλωση μνήμης για τα 72 χρόνια του Μπλόκου της Κοκκινιάς, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

«Τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του κατά την εκδήλωση μνήμης στο ιερό θυσιαστήριο του Μπλόκου της Κοκκινιάς, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Νίκαια.

Αναφερόμενος σε όσους θυσιάστηκαν την 17η Αυγούστου 1944, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Αποτίω τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ' εκείνους οι οποίοι, την 17η Αυγούστου 1944, θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας. Γλύτωσαν από τη στυγερή Γενοκτονία της Μικράς Ασίας αλλά βρήκαν το θάνατο στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, θύματα των ναζί και των δωσιλόγων».

Όπως τόνισε ο ΠτΔ, «αν θέλουμε να τιμούμε πραγματικά τη μνήμη τους οφείλουμε, ιδίως εδώ στη Νίκαια, από τη μια πλευρά να μην ξεχνάμε ότι τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο. Και, από την άλλη πλευρά, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, στους κάθε είδους προδότες και στην κάθε μορφής προδοσία να θέσουν σε κίνδυνο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στις εκδηλώσεις μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Παυλόπουλος μπλόκο Κοκκινιάς επίσιμοι 2016 09 23 Στεφάνου 2598311

Παυλόπουλος μπόκο Κοκκινιάς παπαμπούκ 2016 09 23 Στεφάνου 2598309

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση μνήμης για τα 72 χρόνια του Μπλόκου της Κοκκινιάς, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 - Πηγή: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ