ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - Eurokinissi

Απερρίφθησαν όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που συζητήθηκαν την 17η Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αιτήσεις αφορούσαν τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, ενώ το ΣτΕ έκανε δεκτές τις 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί.

Το σκεπτικό της απόρριψης δεν έχει γίνει γνωστό, όμως αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star, όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης).

Οι αιτήσεις έγιναν κατά των αποφάσεων του Γ.Γ. ενημέρωσης με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον διαγωνισμό. Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν περιλάμβανε 28 παρεμβάσεις. Στις παρεμβάσεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης, προκειμένου κάποιοι να εξέλθουν από την όλη διαδικασία.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις είχαν καταθέσει:

1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ).

2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα.

4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha.

5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna.

6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

7) Η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά, αλλά και του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθερίου Κρέτσου, αναφορικά με τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα. Στρέφονται και κατά των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων και πάλι των θυρών, θα συνέλθει σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ