ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική έρευνα για τα καψόνια σε Σύρους ανηλίκους στο Α.Τ. Ομονοίας

Προκαταρκτική έρευνα για τα καψόνια σε Σύρους ανηλίκους στο Α.Τ. Ομονοίας
ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ - Eurokinissi

Μετά από καταγγελία ανηλίκων για εξευτελιστική αντιμετώπιση από αστυνομικούς του Α.Τ. Ομονοίας, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Οι ανήλικοι ηλικίας, 12 έως 17 ετών, με καταγωγή από την Συρία, καταγγέλουν πως την περασμένη Τρίτη και ενώ περπατούσαν στα Εξάρχεια η αστυνομία τους σταμάτησε για έλεγχο.

Οι ανήλικοι έφεραν πάνω τους ψεύτικα όπλα και στολές που χρησιμοποιούσαν σε θεατρική παράσταση που συμμετέχουν στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια. Ανήσυχοι οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας παρά τις εξηγήσεις των παιδιών.

Παρέμειναν στο τμήμα για περίπου εφτά ώρες ενώ δεν υπήρχε κατηγορία εναντίον τους και δέχθηκαν πολλά σεξουαλικά και ρατσιστικά σχόλια.

Ακόμη οι ανήλικοι καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί τους ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους και τους έκαναν «καψόνια». Οι γονείς τους κατέθεσαν μηνύσεις, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποβαθμίζουν την υπόθεση.

«Σήμανε ένας συναγερμός λόγω των ψεύτικων όπλων και των στολών αλλά δεν ασκήθηκε βία και δεν έγιναν σεξουαλικά και ρατσιστικά σχόλια».

Παρά την ήπια αντίδραση η έρευνα επί της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ