Ι. Καραγεώργης: Αγνοούσα την ύπαρξη εντάλματος εις βάρος μου

Ως τυπική χαρακτηρίζει τη σύλληψή του ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγεώργης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αγνοούσε την ύπαρξη του εντάλματος εις βάρος του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγεώργης διαμαρτύρεται κατά του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος -όπως αναφέρει- δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, αλλά εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν είναι αγνώστου διαμονής.

Ο Γιάννης Καραγιώργης είναι διευθύνων σύμβουλος του δικτύου 11 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, HellasNet. Εις βάρος του εκκρεμούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ολλανδικές Αρχές για πλαστογραφία, απάτη και δόλια πτώχευση εταιρείας και ο 66χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αναλυτικά η δήλωση Καραγεώργη:

«Το 2010 ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία με συνεταίρους Ολλανδούς πολίτες. H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011. Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης, γεγονός το οποίο εγώ αγνοούσα. Εν συνεχεία, ο σύνδικος, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, χωρίς και πάλι να με καλέσει για να δώσω εξηγήσεις, άσκησε δίωξη και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας με ως πρόσωπο άγνωστης διαμονής, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού τυγχάνω γνωστό πρόσωπο, με γνωστές επαγγελματικές δραστηριότητες και με γνωστή διεύθυνση. Με βάση το εν λόγω ένταλμα, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, όπως και όλης της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών.

Είναι δεδομένο, ότι δεν στοιχειοθετούνται ούτε οι λόγοι για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αλλά ούτε, και πολύ περισσότερο, οι αναγγελλόμενες κατηγορίες, τις οποίες θα αντικρούσω στα πλαίσια του Νόμου, όταν μου γνωστοποιηθούν.

Σεβόμενος πλήρως τους νόμους και χωρίς να βαρύνομαι με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής».

Διαβάστε επίσης