Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου Καλαμάτας
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή πρόκειται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, μετά τη σύλληψή του, την Παρασκευή.

Σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού και απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Ο πρώην ταμίας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσά μεγαλύτερα των 462 χιλιάδων ευρώ, το διάστημα από το 1995 έως το 2010, σύμφωνα και με στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.

Τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας δείχνουν ότι το ποσό της υπεξαίρεσης των 462.375,83 ευρώ προέρχεται κατά 425.726 ευρώ από νοσήλια που απέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία εισέπραξε ο πρώην ταμίας, χωρίς όμως ποτέ να τα καταθέσει στο ταμείο του νοσοκομείου, και χωρίς να εκδώσει γραμμάτια είσπραξης.

Το υπόλοιπο ποσό των 36.589,41 ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ΕλευθερίαOnline, αφορά ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις υπαλλήλων, από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν, αλλά τα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ από την πλευρά του ταμία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης